Da jeg startet på fotolinjen på Danvik folkehøgskole i fjor høst, kunne jeg slett og ingenting om andre kjente fotografer. Men det var et av de tingene vi fikk lære mye om i løpet av det året. Jeg fikk etterhvert kjennskap til flere gode fotografer, blandt annet Annie Leibovitz, Diane Arbus og Gregory Crewdson. Vi gikk igjennom bildene deres i klasserommet og jeg ble veldig fasinert av spessielt disse tre og særlig Gregory Crewdson.

I går var jeg faktisk på utstillingen hans i Oslo, sammen pappa. Det var utrolig gøy å se hans aller største verker henge på veggen der i stort format. Vi brukte lang tid på hvert enkelt bilde. Jeg har ikke vært på mange kunst utstillinger i mitt liv, men jeg vet at man helst bruker litt lang tid hvis man synes det er interessant. Tror ikke jeg har vært så lenge i et galleri før, som jeg var på Gregory Crewdsons utstilling.
Det er så mange detaljer i bildene hans, at man føler at man ser på en film. Man blir på en måte tvunget til å tenke på det han tenker. I hvertfall PRØVE å tenke det han tenker.. Det er veldig vanskelig å vite hva som står i hodet på den mannen, når man ser på bildene hans.

 


Må bare minne dere på at han er en fotograf. Disse bildene er tatt med et kamera, som for meg er litt for lett å glemme når jeg ser på dem. Det er som om de er malt. Lyset i bildene er så klart og nøye plassert.  
De to øverste bildene var desverre ikke på utstillingen og det ble jeg faktisk litt skuffet over. Jeg liker det surrealistiske i bildene hans, og jeg tror det er det som tiltrekker min oppmerksomhet mest.

Alt i alt: En enestående fotograf og en stor inspirasjon for meg!

-Susann-
I morgen fyller jeg endelig 20 år! (hahha, prøvde å skrive "20", så ble det først 10, så ble det 10 igjen, så ble det 120 og til slutt klarte jeg endelig å skrive 20...) (Til info, hvis noen brydde seg herregud).

Har allerede feiret den med familien, men en ting er at jeg har bursdag i morgen, men jeg blir også innfridd fra min forferdelig lange godtelov. Har ikke spist godteri på 2 fuckings måneder. Syns jeg faen meg fortjener litt trøffelsjokolade nå ass (mener i morgen, selvfølgelig)..

Hva jeg ønsker meg til bursdagen min, syns jeg alle som kjenner meg godt nok burde vite til nå. Du trenger faktisk ikke kjenne meg så jævla godt heller, for jeg har jo alt skrevet det på facebook statusen min sånn at alle kan se det. Jeg har faktisk også nevnt det en gang i dette innlegget.

Ellers så hadde jeg bare lyst til å vise dere hvilke bilder jeg sendte til opptaksprøven på NKF.

 
 
 

Øverst til venstre: Portrett1 (Susanne)
Øverst til høyre: Portrett2 (Pappa)
Midten: Bevegelse
Nederst: Kontraster

Håper jeg kommer inn! Det er det eneste stedet jeg har søkt enda, og det er den eneste skolen jeg vil gå på. Vurderer å jobbe et år hvis jeg ikke kommer inn der. Jeg krysser firngrene hvertfall!

-Susann-
Fortsetter på gårsdagens oppgaver i fotoklassen på Danvik. Startet på denne i dag tidlig, har ikke drevet med noe annet enn å redigere og resultatet er fasinerende. Originalbildet så faktisk ikke så gærnt ut fra før av, men det er noe med det å se en redigert versjon rett etterpå, som gjør at originalen blir katastrofal i forhold. Vet ikke om det var greit forklart, men tror dere skjønner hva jeg mener når dere ser bildene ved siden av hverandre, sånn som DETTE:

FØR til venstre - ETTER til høyre.
 

Dette går jo for såvidt bare på retusj og ikke noe annet. Har highlighta litt i håret og litt i øynene også. Så har jeg lagt på litt sminke i annsiktet og på leppene, men det er ikke noe jeg ville gjort til vanlig, blir mer for øvelsens skyld.

-Susann-
Nå har vi hatt finpussing i photoshop kunnskapene våre. Jeg hadde ikke tatt med meg mac'en min, så det ble sånn at jeg redigerte på et av skolens IMac's. Der var det ganske knapt med bilder fra før, så jeg måtte jo selvfølgelig finne et bilde på google, og da var dette det første og beste jeg fant. Ikke at Kristen Stewart har så forbanna mye urenheter i trynet at det gjør noe, men det ble en merkbar forskjell syns nå jeg. Kunne vært mer synligjort, men stresser ikke over det.

Til venstre: FØR. Til høyre: ETTER


Hva syns dere?

-Susann-
Som forige innlegg på bloggen min baserte seg på, handler dette om motivasjon og inspirasjon til en ny photo shoot. Moodboard er enkelt og greit et bilde sammensatt av mange bilder som har noe med inspirasjon til tema å gjøre. Vet ikke om det ga noen mening, men her får dere hvertfall se den.

-Susann-
Nytt fotoprosjekt. De syv hellige dyder er tema for det nye fotoprosjektet vårt fremover. Før jul hadde vi de syv dødssynder, som jeg personlig syns var kjempe spennende, men som jeg ikke syns jeg ikke mestret helt. Denne gangen ser jeg for meg noe helt spessielt, men det kan bli en utfordring å få det til. Krever mye forarbeid og planlegging, så her er det bare å sette i gang.

Nå har hver enkelt elev i klassen fått en oppgave å utføre i forhold til oppsettet av selve utstillingen. Jeg har tatt på meg ansvaret for musikk, noe jeg syns er veldig interresant å planlegge. Siden vi har en ganske positiv setting, er det gladmusikk som dukker opp i hodet mitt. Ikke regnbuesanger liksom, men mer instrumental musikk.

Tumblr_ly2lexkbwd1qai6zio1_500_large 1990277pw600_large
Porcelain - Moby

Bitter Sweet Symphony - The Verve

-Susann-
Har ikke hatt så meget å gjøre på Danvik i det siste. Vi har ikke fått noen nye projekter i fotoklassen enda, siden vi driver med oppussing av studio, så jeg tenkte det ville være en ide og bruke litt tid på å ta litt frie bilder. Har fått masse inspirasjon fra WEHEARTIT. Nå sitter jeg egentlig bare å surrer og venter på at tiden skal gå fort. Er bare litt over en måned til vi skal til USA i to uker.

I går var jeg ute og tok noen bilder av en venninne av meg. Var i humør for noe nytt, og jeg hadde sett et englebilde på weheartit, så jeg ville teste meg selv for å se om jeg klarte å ta et slikt bilde. Jeg har ikke vinger, så tok heller bilder uten for så å redigere inn vingene etterpå. Fant noen englevinger på google. Og her er resultatet:

Vet ikke helt om jeg syns det var finere med farger eller i svart-hvitt, men lagret begge. Her er bildet jeg tok inspirasjonen fra:

Tumblr_lznyn0amvp1r36j8go1_500_large
WEHEARTIT

Ble jo absolutt ikke sånn jeg hadde forestilt meg det, men ble likevel veldig fornøyd. Hva syns dere?

-Susann-

 
Den siste uken har gått til arbeid med yrkeportrettene i fotoklassen. Vi skulle velge tre forskjellige yrker og ta portrettbilder av en modell fra hvert yrke. Jeg brukte veldig liten tid på dette prosjektet, tok som alltid et skippertak dagen før innlevering. Planene var at jeg skulle ta bilde av en taekwondo instruktør fra hokksund, men siden jeg ikke fikk tak i noen som kunne kjøre meg dit, ble det heller en random togelektriker. Brukte store deler av gårsdagen på å vandre rundt i drammen by å ta bilder av forskjellige yrkesfolk. Tok bilde av en kokk og en konduktør også.

Vet ikke helt hvilket bilde jeg ble mest fornøyd med, men jeg syns kanskje bildet av elekrikerne eller kokken var best. Hva syns dere?

-Susann-
For tiden jobber vi med et nytt prosjekt i fotoklassen som går ut på å ta portrettbilder av tre forskjellige arbeidere. Jeg har valgt å fokusere på uniformene, så derfor skal jeg ta bilder av en tog konduktør, en kokk og en Taekwondo instruktør. Jeg har alt avtalt med sistnevnte, så skal jeg spørre ut om konduktør når jeg skal plukke opp kusinenen min på togstasjonen etterpå. Starter å ta bilder i neste uke tror jeg.

Dette var en liten HEADSUP, men var egentlig ikke det jeg skulle ta opp i dette innlegget. Sitter nemlig i klasserommet enda og kopierer ut bilder fra et eldre prosjekt vi hadde før jul. Bildene vi tar her på skolen, skal nemlig henges opp slik at alle kan se på dem, så jeg har sittet her en nok så god stund nå.
Postet et innlegg om bildene mine for en stund siden. Det var da vi hadde et eget prosjekt.
Er egentlig ganske gøy å se bilder som du selv har tatt, bli lagt på kappa board, slik at man kan beundre sine egne verker på veggen. 

 

Ganske kult, ikke sant? 

-Susann-
Norges krative fagskole har nå kommet ut med sine opptaksprøver. Et av oppgavene på fotolinjen er å ta et bilde med tema bevegelse. Jeg brukte litt lang tid, før jeg kom på at jeg ville ta et bilde med lang lukkertid. Så jeg endte opp med dette bildet. Her har jeg brukt flere layers oppå hverandre og blendet dem sammen. Ble ikke helt som jeg hadde tenkt, så jeg vurderer å ta bilder på nytt.


Hva tenker dere?

-Susann-

 
Nå har jeg printet ut mitt bilde av Sloth av De syv dødssynder til utstillingen vår på lørdag. Bildet er tatt i studio og er av Kevin.

Det blir faktisk det største bildet på hele utstillingen. Blir spennende!

Er ikke heeelt hundre prosent fornøyd, men det blir jeg nesten aldri uansett. Mener det ble veldig kornete, selvom jeg ikke behøvde å blåse det opp. Har vel brukt for mye sharpening i photoshop. Sånn kan det gikk!

Tycks?

-Susann-
Tok noen fler bilder med 50 mm i dag. Har fått låne objektivet til Tor, så jeg bruker det mens jeg har sjansen. Ble veldig fornøyd med redigeringen av det første bildet her.


Har tatt ett til bilde til prosjektet de syv dødssynder. Nå mangler jeg bare Pride.

-Susann-
Bildene er tatt i August. hva syns du?

-Susann-
Mye av tiden min i dag, har jeg brukt på prosjektarbeid. Jeg har vært i studio, tatt bilder og redigert masse!
Nå er jeg NESTEN ferdig med Sloth, et av de syv dødssyndene.

Her har dere en smakebit!

Har fått en del hjelp av Kevin når det kom til redigeringen, for jeg er ikke så veldig flink i photoshop, men jeg har gjort det aller meste selv. Nå er det ikke lenge igjen til jeg er ferdig..Only 6 more pictures to go!

Starlight - Muse

-Susann-
Nå har vi i fotoklassen fått klarsignal fra læreren vår om at tema for prosjektukene skal være de syv dødssynder. Har sittet helt siden onsdag og håpa på at det ble noe av, for det var faktisk noen i klassen som kom med protester, fordi de heller ville ta naturbilder, men nå er det bestemt og jeg har alt satt i gang med planleggingen.

Har laget et moodboard, som dere kan se under..

Blir helt utrolig spennende! Jeg kan med en gang si at jeg har bestemt meg for studiobilder, selv om jeg har vært veldig usikker. Kevin sa han skulle bruke greenscreen, sånn at han kan redigere inn bakgrunn, men jeg er ikke noe flink til å redigere inn bakgrunner, så jeg tror jeg bare går for enkle bakgrunner og heller fokoserer på forgrunnen.

Blir nok bra uansett! Gleder meg masse til å ta bilder og nå har jeg faktisk anskaffet meg rundt 5 modeller ( 3 av dem er skuespillere), så jeg er ganske godt i gang.

-Susann-
I to uker nå, har vi jobbet med vårt eget fotoprosjekt på skolen. Tema var valgfritt og jeg hadde allerede en idee som har ligget i tankene mine en stund. Temaet som jeg har valgt går ut på alle de tingene som er en prosedyre gjennom hver dag. De tingene man alltid gjør, som å pusse tenner eller spise frokost..

 
 
 
 
 
 

Mangler egentlig ett bilde, siden det skal være en bildesamling på 8 bilder, men jeg har ikke fått tatt den siste shooten ved andedammen enda. Kanskje det kommer eller kanskje jeg bare dropper det, er ikke sikker enda.

Bare å komme med feedback! Tar alt som konstruktiv kritikk.

-Susann-
Jobbet litt i photoshop i dag, så tenkte jeg med meg selv at DÆVEN! Det er lenge siden jeg har byttet header!..
Så jeg lagde meg en ny header og brukte noen av bildene jeg nylig har tatt i studio som jeg er meget fornøyd med.

Dette er min gamle header..

Hvilken var best a?

-Susann-
I klassen har vi fått i oppgave å henge opp moodboards som vi selv har laget i forbindelse med våre egne shoots i studioet. Jeg vurderer å ta et bilde av Marte og Ole, der de ligger overfor hverandre på gulvet med hodene ved siden av hverandre.

Jeg har valgt ut mange av mine inspobilder fra weheartit.com, men også bare noen random bilder som jeg fant på google.

Endte opp med dette til slutt!

 

Sum 41 - In Too Deep

-Susann-
-Susann-
Dette var et skoleprosjekt som vi fikk tildelt etter at vi var på et fotogllleri like utenfor drammen. Hadde vanskelig for å finne ut av hva jeg skulle fotografere med temaet frykt, det var ganske nytt for meg, men jeg fant ut at sykdom var noe som kunne passe. Kreft er noe som jeg frykter selv. I tillegg var det ikke så veldig vanskelig å få til en kul effekt.

Give me some feedback?

-Susann-
Mitt aller første selvportrett. Utført i studio på Danvik Folkehøyskole og var også en oppgave vi fikk tildelt i fotoklassen. Ble inspirert en fotograf som jeg ikke husker helt navnet på, men som hadde tatt et bilde av seg selv der hun holdt mange close-up fotografier foran ansiktet sitt. Er relativt fornøyd med dette bildet.

Bare å slenge konstruktiv kritikk!

-Susann-
I går var jeg i byen en tur med mamma. Jeg hadde ikke vært å besøkt domkirka og heller ikke hadde jeg lagt noen blomster der, så jeg tenkte det ville være koslig om vi dro sammen.
Hver gang mamma og jeg drar til byen sammen, går vi ALLTID av på Grønland først. Fordi yndlingsbutikken til mamma er der, nemlig FRETEKS! Null flauhet..
Vi dro derfor innom freteks, mamma gikk rundt i butikken og fant ganske mye fint der i grunn. Imens hun var inne og handlet tok jeg meg litt tid til å t bilder av folk og av stemningen.
Når vi var ferdige, dro vi og kjøpte noen fine, hvite blomster som jeg plasserte ved mange andre blomster like ved regjeringskvartalet. Vi var ganske sultene begge to, så vi tenkte at vi like gjerne kunne spise på politikeren, som ligger på youngstorget og dermed like i nærheten av oss. Maten var kjempe god og det var jo så fint vær i går, så vi satt ute og nøyt solen.

Senere dro vi på Oslo City en tur, for mamm ville handle noen sommerklær til ferien vår i Tunisia. Jeg stakk opp til Clas Olsson og kjøpte meg en ganske dyr rettetang som vistnok ikke ville påføre håret mitt like mye skade som de tidligere rettetengene jeg har hatt.

Senere på dagen tilbringte jeg litt tid med venner. Det var alt i alt en ganske så strålende dag!

Her kommer noen av bildene jeg tok i byen. 


 
  

Ordinary World - Duran Duran

-Susann-
Woop Woop!

-Susann-
Jeg syns det er veldig gøy når folk spør om jeg kan lage header til dem. I det siste har det vært veldig mange som har spurt meg, men jeg har ikke hatt så mye tid til å sette meg ned og fikse en header til alle sammen.

Jeg håper dere forstår at jeg har mye annet jeg må gjøre og nå som det er sommerferie, trenger jeg også litt tid til å slappe av. Derfor har jeg heller ikke blogget så mye i det siste.

Her er hvert fall headeren til Anna Tatjana Lie, som blogger om trening, kosthold og hverdagen sin. Hun er en kjempe god Thaiboxer!-Susann-
 
 
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Styling, make-up og photo: Susann  T. Daljord

-Susann-
Dagens header går til Tonja.

Har DU også lyst på en header 100% gratis? Gå inn på "Header og Design" i menyen, for mer info!

-Susann-
dagens header går til Lise Lunder. Håper hun liker den!


En ganske enkel header, mn jeg syns den passet både henne og bloggen hennes :)

Hva syns dere om dagens header?

-Susann-
De siste dagene hare jeg brukt veldig mye tid på å lage headere til dem som ønsket det i mitt forige innlegg. Det har drøsset inn med mail på innboksen min, noe jeg syns er kjempe koselig. Jeg har rukket å lage ca 10 headere hittil og flere kommer etter hvert.
Her er hvert fall headeren til Sebastian Veland Sætre. Håper han liker den når han ser den!


Jeg har bestemt meg for at jeg ikke skal poste alle headerene jeg lager på ett innlegg, men heller fordele de utover. Da blir de en slags surprise pr. dag. Snart skal jeg også ordne en link til i menyen, slik at man bare kan gå inn å lage en gratis bestilling.

Hva syns dere om headeren til Sebastian?

-Susann-

 
Nå, etter ganske lang pause med photoshopping, har jeg endelig bestemt meg for at jeg er gira på å begynne med headere igjen. Jeg har tidligere postet headere jeg har laget for andre blogger. Jeg har laget min egen header som jeg bruker nå og du kan finne flere av headerene jeg har laget i DETTE inlegget!

http://bloggfiler.no/susanntrodal.blogg.no/images/623173-8-1294343199320.jpg

Er du interessert i en ny header 100% gratis, så skriv bloggadressen din og dine evnt. krav til headeren i kommentarfeltet!

-Susann-
Jeg har en greie for kolasj. Forige bakgrunnsbildet mitt var også en kolasj, men den hadde jeg satt sammen av bilder med forskjellige ting. Denne gangen har jeg vært litt mer spesifik. Jeg har nemlig bare brukt bilder av cupcakes..Jepp! ingen ting er som å bli fristet til å lage en masse usunn bakst, hver gang jeg åpner macen.
Lagde den nettopp, og det er nesten så jeg får lyst til å bytte bilde igjen når jeg kjenner alt vannet som fylles opp i munnen min.

Hva bruker du som skrivebordsbakgrunn? Er den like mye til å sikle etter som det min er?

-Susann-
Solveig deltok i musikkonkurransen jeg hadde forige uke. Da jeg trakk vinner tilfeldig, var hun den heldige som fikk seg en ny header til bloggen sin.
Ble ferdig med den nettopp, og nå skal jeg showe off litt, selvfølgelig!

Kommer fler konkurranser etter hvert, bare å følge med !

-Susann-

Velkommen skal du være! Mitt fulle navn er Susann Troudi Daljord og denne bloggen er i bunn og grunn skapt for å ha et sted hvor jeg kan poste bildene mine. I tillegg, liker jeg å skrive om min hverdag som også omfattes av mye musikk og film. IKKE MOTE! Alt dette finner du på denne bloggen. Peace out!

Legg meg til som venn


A r k i v


August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
August 2010
Juli 2010
Juni 2010
Mai 2010
April 2010
Mars 2010


K a t e g o r i e r


Bilde Kreasjoner
Blogg
Film
Header og Design
Kontakt
My Books
My Music
Tae Kwon Do
This Is Me

L i n k e r


blogg.no
Få din egen blogg!
Marit Iren sin blogg ! :)
Susies profile on FOEhits