Ahh, litt farger i hverdagen :)



I hele mitt liv, har jeg blitt fortalt at frokost er det viktigste måltidet. En annen ting er at jo flere måltider du spiser om dagen jo høyere forbrenning får du. Hvis man spiser 7 måltider om dagen, så er det selvfølgelig ikke 7 middager det er snakk om. Nei, måltidene skal være små. La oss si du spiser frokost, lunch, middag og kveldsmat. Da er det jo bare å legge til tre små måltider til. Ta f.eks en banan midt imellom frokost og lunch. Så spiser du en brødskive og et glass melk en tid etter lunch, og enda en banan etter middag.

I dag spiste jeg to brødskiver med sylte, fransk sennep, tomat og pepper på, og et glass melk ved siden av. Bon apetit !:)




I dag hadde jeg tenkt å dra ned til min tante Torhild og ta noen fine vinterbilder, siden det er så fint vær i dag. Jeg skal bare ta på meg klær, sminke meg litt, spise frokost så kjører farmor meg ned.
Når jeg kommer hjem igjen kan dere få se alle de fine bildene jeg har tatt. :)



Muse er et britisk alternativ/symfonisk rocke band. Gjennom bandets kariere har det hatt flere forskjellige navn. De startet med gothic plague så Fixed Penalty og Rocket Baby Dolls. en tid etter 1994 vant de "batle of the bands" konkurransen, og raskt etter det begynte de å ta musikken mye mer på alvor og de skiftet navn til Muse i 1997.


Musikken de spiller er veldig variert. Det går fra alternative rock, progressive rock, electronica og heavy metal til klassisk musikk.
De er veldig kjente for sine energiske opptredener på live konserter verden om. De har tilsammen solgt over 8 millioner album. I tillegg har de vunnet 5 MTV Europe Music Awards priser.
Muse har flere ganger spilt her i Norge. Blandt annet har de spilt på Rockefeller, Quartfestivalen, Oslo Spektrum og på UKA i Trondheim. Hittil har de spilt inn 6 album inkludert H.A.A.R.P som inneholder deres mest kjente sanger i LIVE versjon. I stigende rekkefølge: Showbiz(1999), Origin of symmetry(2001), Absolution(2003), Black Holes and Revelations(2006), H.A.A.R.P(2008) og The Resistance(2009).






Den 28. januar 2008 døde Heath Ledger. Det rystet en hel verden.
Og det rystet ikke minst regissøren Terry Gilliam som var midt i innspillingen av "The imaginarium of Dr. Parnassus" ? med Ledger i hovedrollen.

? Min første tanke var: "Vi stanser opptakene ? det er umulig å fortsette", sier Terry Gilliam.

Men etter en stund ble det likevel klart at man ville ferdigstille Dr. Parnassus, og nå er den originale filmen premiereklar i Norge. Den lander på kinodukene rundt om i landet 26. desember.

Filmen er en svært typisk historie for Terry Gilliam og handler om den omreisende Parnassus som er blitt udødelig ? etter at djevelen er blitt lovet hans datter etter fylte 16 år.

Når dagen nærmer seg, forsøker Parnassus å komme seg ut av avtalen.

Da det første sjokket hadde gitt seg, tenkte Gilliam at han skulle droppe hele filmen. Men flere personer rundt ham ba ham fortsette. Da han hevdet at det ikke var mulig å erstatte Ledger med en annen skuespiller, sa noen: "Men bruk flere i stedet da".

? Det fikk meg til å fundere på om det kunne være en mulighet. Vi hadde jo allerede filmet alle scenene der Tony skulle være i et miljø i nåtid. Det som skulle tas opp i Vancouver, var scener der han skulle gå inn i andre verdener. Kanskje det var en mulighet...

Terry Gilliam spurte Johnny Depp, Jude Law og Colin Farrell ? som alle hadde kjent Ledger.

"Ingen James Dean"

Gilliam ble godt kjent med Heath Ledger i løpet av de to filmene de laget sammen. Fra før hadde de samarbeidet om "Brødrene Grimm" (2005).

Gilliam beklager mytologiseringen av skuespillere og mener de blir gjort til en slags form for martyrer.

? De ville gjøre ham til en James Dean. "Det var bransjen som tok livet av ham", ble det sagt.

? Det er noe skikkelig vrøvl. Han var så full av liv. Det fantes ikke den rolle han ikke kunne spille. Og det har ført til at jeg ikke helt kan forstå at han er død.

Filmen avsluttes med ordene "A film by Heath Ledger and friends".

? Det er vår måte å hylle Heath på, sier Terry Gilliam. 






Jeg har en ganske, men ikke så veldig variert musikksmak. Den har endret seg ganske mye det tre siste årene. Til å begynne med hørte jeg velig mye på rock og indie osv. jeg tror på en måte det kommer av hvem jeg omgås med, for på den tiden var jeg mye sammen med en kjempe god venninne av meg, Camille, som hørte en del på rock. Jeg likte selvsagt denne type musikke selv, men etterhvert som jeg begynnte å omgås andre, som var litt mere hiphop, R&B..så var det det jeg hørte mest på, og jeg kan sverge på at jeg kunne en del sanger utenatt også. Men siden jeg starta på videregående, har jeg snudd og vendt tilbake til den gamle musikken igjen.
Jeg hører på så mange bra band, så det er liksom ikke så lett å si hvem jeg liker aller best.
Jeg kan ramse opp de jeg hører mest på, og det er vel de jeg liker best også: MUSE, Radiohead, Paramore, Linkin Park, The Killers og 30 Senconds to Mars. Jeg har noe Placebo også, men det er ikke alle jeg er så veldig glad i. bortesett fra dem, er det jo selfølgelig Keane<3 som jeg har hørt på siden jeg gikk i 7. eller noe, og som jeg elsker høyt.
Men jeg hører ikke så mye på dem av gangen, for jeg liker å høre på dem når jeg virkelig har savnet det skikkelig.
Også er det jo noen enkeltsanger da, som Stolen - Dashboard Confessionals, My Imortal - Evanescence, Only Hope - Mandy Moore og Make Damn Sure - Taking Back Sunday. :)



Jeg vet at det er mange forskjellige meninger om denne bok-serien. Jeg har en del venner som ikke er så veldig begeistret for twilight, noe jeg ikke skjønner hvorfor. Det er greit at dere ikke liker boken, men kan ikke vi andre få lov til å skryte lit av den likevel? Uansett, hvordan kan man vite at en bok ikke er god, uten å ha lest den. Det hjelper ikke å komme med en unnskylding om at du har hørt den er dårlig..alle har forskjellig smak. Men hvis man absolutt er så redd for å prøve noe, så er det vel opp til dere. Men likevel syns jeg det er teit å komme med kommentarer om at twilight er fjortis. Javel, det er mange fjortisjenter som leser bøkene, MEN det er jævelig mange voksne som leser bøkene også, og som faktisk er blitt fortapt i dem. Kanskje fjortiser har lettere for å prøve nye ting enn andre, kanskje det er derfor alt har så lett for å bli sett på som det.
Det kan jo også hende at det er pågrunn av alt snakket om twilight, at folk rett og slett har blitt lei av hele greia, og det er jo ganske forståelig. Jeg for min del hørte om boken gjennom min kusine, Thea. Sommeren for to og et halvt år siden, snakket hun om en bok hun holdt på med som handlet om vampyrer. Først så syntes jeg kanskje at det hørtes litt tåpelig ut. Men etterhvert som hun fortalte om handlingen, bestemte jeg meg for å prøve den. Det endte med at jeg glemte boken helt, til jeg så den første reklamen av filmen på tv. Dagen etter gikk jeg til biblioteket for å låne den, men da var den selfølgelig utlånt. Jeg nøyde meg med å se filmen på nettet, fordi jeg ikke lenger klarte å vente. Etter at jeg hadde sett den omtrent 5 ganger på 2 dager, bestemte jeg meg for å kjøpe den.
Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror jeg leste den ferdig på tre dager. Det er ganske raskt til å være meg, som pleide å bli tvunget til å lese av mamma fordi jeg aldrig nærma meg en eneste bok.
Til nå, har jeg lest hele serien 4 ganger, så definitivt god bok. :)






I dag var jeg i korketrekkeren sammen med noen venner. Denne turen hadde vi planlagt en stund i forveien, og det var egentlig meningen at vi skulle dra før, men siden det var så mye snø så ble det til at i dag passet best. Jeg møtte de andre på T-banen på vei opp mot frognerseteren. Underveis fikk vi beskjed om at T-banen ikke gikk helt til topps pågrunn av all snøen som dekte skinnene, så det ble til at vi måtte vente minst et kvarter på at bussen skulle komme. Vi kjørte bussen opp til der hvor bakken startet, så måtte noen av de som ikke hadde kjelker, låne det på kjelkeutleia. Da alle hadde fått seg en kjelke hver, kjørte vi ned bakken. Vanligvis tar det ca et kvarter å komme ned korketrekkern, men denne gangen tok det i underkant av en time, er jeg ganske sikker på hvertfall. Det var så mye snø. Med de lånte kjelkene var det vist helt umulig å få noe fart. Så det ble mye gåing og ikke så mye kjøring denne gangen. Da vi hadde kommet oss gjennom bakken den første gangen, venta vi en stund på at T-banen skulle komme. Og så var det altså å ta bussen igjen, som vi  hadde venta på ca en halvtime. Da vi hadde kommet opp igjen, var det noen av oss som ikke orket mer, så de tok bussen tilbake, mens vi andre kjørte ned bakken. Denne gangen var det litt mer gøy, siden Synnøve satt på Vivian sin kjelke og da gikk det mye fortere. underveis ned bakken traff vi på noen av de andre guttene, som hadde det skikkelig morsomt med å dytte oss av mens vi kjørte. Etter en lang tur ned til banen igjen orket ikke vi heller noen fler runder. Vi tok den første T-banen mot byen igjen. Nå tipper jeg at alle er ganske slitene, hvertfall for min del.
Sitter på rommet mitt, med en kopp varm kakao i hennende, og ser på Charlie and the chocolate factory. :)



Til å begynne med, vil jeg si at Stephenie Meyer er helt genial. Ikke bare på grunn av Twilight bøkene, men jeg bare digger stilen hennes og måten hun tenker på. Jeg har fulgt med på henne gjennom en del interviewer, og det jeg har erfart er at hun ikke lever i en fantasiverden i det hele tatt. I begynnelsen, da jeg hadde lest Twilight for første gang, tenkte jeg på henne som en slags eventyrfigur i seg selv. Men nei, hun er faktisk en nokså jordnær person når du hører henne snakke. Musikksmaken hennes ruler btw. Ganske mye av det som er med i filmen, har Stephenie Meyer vært med på å velge, f.eks MUSE. MUSE er mitt yndlingsband og det har det vært siden jeg gikk i 8. klasse på ungdomsskolen, var forresten for ikke så lenge siden på MUSE konsert i spektrum, og de var KONGE! :D
Så jeg vil takke Stephenie Meyer for de fantastiske, fabelaktige bøkene hun har skrevet..Det er nesten for vanskelig å beskrive hvor gald jeg er i de bøkene, og oppfordrer hver og en av dere til å lese dem(Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn, Midnight Sun og sist men ikke minst The Host!) :)




På denne siden får du se og høre litt av hvordan musikk smaken min er, og hvajeg aller mest liker å høre på. :)




Helt siden jeg startet å ta bilder, har jeg elsket å drive med det. Jeg har med meg kameraet mitt nesten hvor enn jeg går, og tar bilder av nesten alt. Men å ta bilder er ikke det ensete jeg gjør. Jeg redigerer også bilder. Det vil ikke si at jeg er en kjempe kunstner som har masse erfaring, nei jeg har faktisk ikke drevet med det så lenge. Det var intill for tre år siden, at jeg fant ut at jeg likte å redigere bilder. Jeg kan sitte kjempe lenge med et bilde eller det kan ta meg ti minutter å bli ferdig med ett. Det meste har jeg faktisk lært av meg selv, ved å se på videoer på youtube og det er noe alle kan lære seg ganske raskt. Men det krever tolmodighet å sitte foran skjermen å fikse og justere på hver minste detalj, og det er det ikke alle som har.

På denne siden skal jeg legge ut noen av bildene jeg har drevet med.



I dette fantastiske actioneventyret tar skaperen av Titanic, James Cameron, oss med til en ny og spektakulær verden.

Filmen ble først påtenkt av Cameron for 14 år siden, da midlene for å gjennomføre et slikt prosjekt ikke eksisterte. Nå etter fire år med produksjon, leverer AVATAR en helt ny filmatisk opplevelse. Her forsvinner den banebrytende teknologien som er oppfunnet for å lage filmen, inn i filmens fortelling.


Jake Sully, en tidligere marinesoldat nå lenket til en rullestol, blir rekruttert til å reise lysår unna til den fjerne månen Pandora. Her får Jake i oppdrag å være med å kjempe en kamp for å få tak i et sjeldent mineral som kan redde jordens energikrise. Fordi atmosfæren på Pandora er giftig har det blitt opprettet et eget Avatar program, hvor mennesker kobles via bevisstheten til en Avatar. Disse Avatarene er et genetisk hybrid mellom menneskelig DNA blandet med DNA av de innfødte på Pandora kalt Na'vi.


Gjenfødt i sin Avatar kan Jake endelig gå igjen. Han får i oppdrag å infiltrere de innfødte, da de er et stort hinder for å få tak i det dyrebare mineralet. Men når en vakker kvinnelig Na'vi redder livet til Jake, blir alt forandret. Han blir bergtatt av hennes klan, og velger å lede deres kamp for å redde en hel sivilisasjon.




Tae Kwon Do er en kampsport. Innen Taekwondo er det to forskjellige deler, som blir kalt den tradisjonelle delen og den olympiske delen. Innenfor den tradisjonelle delen av Taekwondo er det alt som innebærer mønster og de forskjellige bevegelsene. Den tradisjonelle delen omfatter også veldig mye historie og teori om Taekwondos bakgrunn. Denne kampsporten er opprinnelig fra Korea. Den andre delen av Taekwondo, som vi kaller den Olympiske delen, sier seg jo selv. I denne delen er det mere kamp, altså hvor to og to konkurerer med hverandre nesten som en boksekamp, der vi har en matte/ring hvor de to motstanderne står mot hverandre og på hver sin side er det en coatch som backer dem opp.




Verten(The Host). Absolutt en bok jeg anbvefaller. Jeg har som sakt lest den på engelsk først, og til å begynne med kan det være ganske vanskelig.




Farmor som vanner juletreet :)




Hvert år pleier jeg å ferie julaften hos besteforeldrene mine. NÅ har jeg bare Farmor igjen da. Denne Julen var kjempe koselig, selvom vi manglet enkelte familiemedlemer til stedet. blandt annet manglet vi Thea, som nå ferier julen i USA. Også manglet vi Sander, som feiret jul hos faren sin og hannes familie. Selvom Min yndlingskusine og min eneste fetter ikke var til stedet under feiringen, var det likevel en koselig stund sammen med resten av familien, og det var ikke dermed sagt at det ikke var gaver nok under treet. I år var den første julen til tremingen min lille Romeo, som var kjempe søt i sin lille julenisse drakt. Julen er en tid som man tilbringer meste parten av tiden sammen med familie og de aller nermeste. Vi deler forskjellige tradisjoner sammen, blandt annet ser vi på trenøtter til askepott, som er like spennende HVERT ENESTE ÅR! :P Så er det jo julemiddagen, hvor alle sitter rundt bordet og deler gamle minner og tanker om forskjellige ting. Til desert spiser vi riskrem, og da har vi selfølgelig mandelen inni. I år var det farmor som fikk mandelen, og så snill som hun er, deler hun hele tvistposen med alle sammen alt untatt lakrisen da. Og til sist men ikke minst, er det JULEGAEVR!! :D Vi satt i sofaen mens broren min Josef og tante Eva byttet på å være julenisse. Jeg fikk ikke så alt for mange gaver denne julen, men jeg har på en måte merket at det blir mindre og mindre får hvert år. kanskje jeg blir slemmere for hvert år også..hmm? Vel, jeg fikk hvertfall en av de tingene jeg ønsket meg dette året og det var en ny bok, som passet ypperlig siden jeg akkuratt har blitt ferdig med The Host. Jeg vil ønske alle en riktig GOD JUL videre og informere om at jeg sitter og spiser meg full på tvistposens innhold :)



I dag våknet jeg opp hos farmor. Jeg satte meg opp i sengen og starter nok en dag med  lesing. for tiden leser jeg The Host (Verten) av Stephenie Meyer. Etter en halvtimes tid ble jeg hentet av pappa, for da var frokosten klar på bordet. Etter maten, tok jeg -så kjedelig som jeg er- fram boken igjen og satte i gang med å lese. det ble for det meste lesing på meg denne avslappende dagen. Klokken 5 dro Josef (bror), pappa, farmor og jeg over til tante Eva som bor i Mysen,  for å spise grøt sammen med henne, Sander(fetter), Romeo, Silje og tante Torhild. Vi hadde en slags liten julefeiring der, siden at Sander ikke skulle være med på selve Julaften. Sander åpnet gaver fra de andre, og vi åpnet gaver fra Sander. Da vi kom hjem igjen til farmor var tante Torhild med oss, og vi satt i sofaen alle sammen og så på Love actually. Alt i alt, en veldig trivelig og avslappende dag. 

Jeg har veldig veldig lyst på sjokkis NÅ! :)




Dette er den første posten på min nye blogg ;)





Velkommen skal du være! Mitt fulle navn er Susann Troudi Daljord og denne bloggen er i bunn og grunn skapt for å ha et sted hvor jeg kan poste bildene mine. I tillegg, liker jeg å skrive om min hverdag som også omfattes av mye musikk og film. IKKE MOTE! Alt dette finner du på denne bloggen. Peace out!

Legg meg til som venn


A r k i v


Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
August 2010
Juli 2010
Juni 2010
Mai 2010
April 2010
Mars 2010
Februar 2010
Januar 2010
Desember 2009


K a t e g o r i e r


Bilde Kreasjoner
Blogg
Film
Header og Design
Kontakt
My Books
My Music
Tae Kwon Do
This Is Me

L i n k e r


blogg.no
Få din egen blogg!
Marit Iren sin blogg ! :)
Susies profile on FOE



hits