Dette skoleåret startet med en ganske så stor oppgave i norsk. Nemlig særemne. Vi måtte enten lese 3 bøker, 2 bøker og 2 filmer, eller se 5 filmer. Siden jeg er så glad i historiene til Nicholas Sparks og bare elsker filmene, så valgte jeg å lese bøkene: "The Notebook" og "A Walk to Remember".
Filmene hadde jeg for lengs lastet inn på macen min og sett over et dusin antall ganger, men blir jo aldri lei så jeg så dem bare på nytt. Bøkene fant jeg verken på biblioteket eller hos bokhandleren, så jeg måtte bestille dem på nettet. Da de endelig hadde kommet, startet jeg på The Notebook med det samme. Jeg var ikke så flink til å lese boken gjevnt, så det tok en stund før jeg ble ferdig med den, men da jeg endelig var ferdig startet jeg på A Walk to Remember og ble ferdig med den på tre dager. Begge bøkene er helt utrolig fine, men jeg må nesten si at jeg likte A walk to Remember best. Først vil den få deg til å smile, så får den deg til å gråte. Den er helt fantastisk fin..greide nesten ikke legge den fra meg, og den var absolutt verdt å lese!


Har du lest noen av disse?

-Susann-
Jeg vet ikke hva det er med den som gjør at jeg aldri blir lei. Men det er nok ikke bare det at jeg aldri blir lei, jeg får liksom ikke nok. Hver gang jeg leser den så finner jeg ut noe nytt, som jeg ikke har fått med meg tidligere og dette er til å bli gal av.
Til de som enda ikke har skjønt hvilken bok jeg snakker om, så er det altså Twilight. Nå vet jeg bombe sikkert at det er noen som sitter å himler med øynene på grunn av det jeg sitter og skriver, men jeg bryr meg rett og slett ikke. Jeg skriver et innlegg om et helt ordinært tema som jeg gjør i alle andre innlegg, så ikke hiss deg opp bare fordi jeg liker å skrive om en bok jeg og kanskje mange andre liker. Det er faktisk en tekst blogg du er inne på.
Tilbake til temaet.
Boken er eventyrlig, fantastisk og skjønn. Sånn som jeg er personlighetsmessig, kan jeg ikke se for meg en som ikke ville like denne boken like godt som jeg gjør, bare de leser den.
Den har sånne øyeblikk hvor man skulle tro at Stephenie Meyer er en Gud for seg selv, som har klart å skape et slikt eventyr og en fortelling. Det er det det er. Det er et eventyr. Det er mange som ikke skjønner dette, derfor har hun også prøvd å fortelle via media at man ikke bør gi boken til evt. barna sine for tidlig , slik at de ikke får feil intrykk. Selv har hun valgt å vente til barna hennes blir store nok til at de kan forstå at den virkelige verdien slettes ikke er på den måten som verden er i boken.
Stephenie Meyer er et stort forbilde for meg. Ikke fordi hun skriver eller fordi hun er en forfatter. Men fordi hun er et menneske som jeg ser veldig mye opp til og fordi jeg føler at vi har veldig mange likheter. Jeg for min del vil bli fotograf og web designer, som kanskje ikke har noen ting med forfatterskap å gjøre, men like vel så ser jeg opp til Stephenie Meyer for hennes tro og fantasi, for det finnes i hele min hverdag.

http://www.wallpapergate.com/data/media/177/Fantasy_Friends_Forever.jpg

Jeg må forresten inrømme at jeg ikke liker at det blir laget bøker trykket med bindet fra filmen. Jeg synes at det originale bokbindet skal være på alle bøkene. Uansett så er ikke film-bokbindet noe fint. but only my opinion

http://thewowjonesreport.files.wordpress.com/2008/08/stephenie-meyer2.jpg http://douggeivett.files.wordpress.com/2008/12/twilight_book_cover.jpg
 
Hva syns du om fantasi? Hva syns du om Stephenie Meyer? Hater du Twilight-fan?(boken)Jeg vet at det er mange forskjellige meninger om denne bok-serien. Jeg har en del venner som ikke er så veldig begeistret for twilight, noe jeg ikke skjønner hvorfor. Det er greit at dere ikke liker boken, men kan ikke vi andre få lov til å skryte lit av den likevel? Uansett, hvordan kan man vite at en bok ikke er god, uten å ha lest den. Det hjelper ikke å komme med en unnskylding om at du har hørt den er dårlig..alle har forskjellig smak. Men hvis man absolutt er så redd for å prøve noe, så er det vel opp til dere. Men likevel syns jeg det er teit å komme med kommentarer om at twilight er fjortis. Javel, det er mange fjortisjenter som leser bøkene, MEN det er jævelig mange voksne som leser bøkene også, og som faktisk er blitt fortapt i dem. Kanskje fjortiser har lettere for å prøve nye ting enn andre, kanskje det er derfor alt har så lett for å bli sett på som det.
Det kan jo også hende at det er pågrunn av alt snakket om twilight, at folk rett og slett har blitt lei av hele greia, og det er jo ganske forståelig. Jeg for min del hørte om boken gjennom min kusine, Thea. Sommeren for to og et halvt år siden, snakket hun om en bok hun holdt på med som handlet om vampyrer. Først så syntes jeg kanskje at det hørtes litt tåpelig ut. Men etterhvert som hun fortalte om handlingen, bestemte jeg meg for å prøve den. Det endte med at jeg glemte boken helt, til jeg så den første reklamen av filmen på tv. Dagen etter gikk jeg til biblioteket for å låne den, men da var den selfølgelig utlånt. Jeg nøyde meg med å se filmen på nettet, fordi jeg ikke lenger klarte å vente. Etter at jeg hadde sett den omtrent 5 ganger på 2 dager, bestemte jeg meg for å kjøpe den.
Jeg er ikke helt sikker, men jeg tror jeg leste den ferdig på tre dager. Det er ganske raskt til å være meg, som pleide å bli tvunget til å lese av mamma fordi jeg aldrig nærma meg en eneste bok.
Til nå, har jeg lest hele serien 4 ganger, så definitivt god bok. :)Til å begynne med, vil jeg si at Stephenie Meyer er helt genial. Ikke bare på grunn av Twilight bøkene, men jeg bare digger stilen hennes og måten hun tenker på. Jeg har fulgt med på henne gjennom en del interviewer, og det jeg har erfart er at hun ikke lever i en fantasiverden i det hele tatt. I begynnelsen, da jeg hadde lest Twilight for første gang, tenkte jeg på henne som en slags eventyrfigur i seg selv. Men nei, hun er faktisk en nokså jordnær person når du hører henne snakke. Musikksmaken hennes ruler btw. Ganske mye av det som er med i filmen, har Stephenie Meyer vært med på å velge, f.eks MUSE. MUSE er mitt yndlingsband og det har det vært siden jeg gikk i 8. klasse på ungdomsskolen, var forresten for ikke så lenge siden på MUSE konsert i spektrum, og de var KONGE! :D
Så jeg vil takke Stephenie Meyer for de fantastiske, fabelaktige bøkene hun har skrevet..Det er nesten for vanskelig å beskrive hvor gald jeg er i de bøkene, og oppfordrer hver og en av dere til å lese dem(Twilight, New Moon, Eclipse, Breaking Dawn, Midnight Sun og sist men ikke minst The Host!) :)

Velkommen skal du være! Mitt fulle navn er Susann Troudi Daljord og denne bloggen er i bunn og grunn skapt for å ha et sted hvor jeg kan poste bildene mine. I tillegg, liker jeg å skrive om min hverdag som også omfattes av mye musikk og film. IKKE MOTE! Alt dette finner du på denne bloggen. Peace out!

Legg meg til som venn


A r k i v


Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011
Februar 2011
Januar 2011
Desember 2010
November 2010
Oktober 2010
September 2010
August 2010
Juli 2010
Juni 2010
Mai 2010
April 2010
Mars 2010
Februar 2010
Januar 2010
Desember 2009


K a t e g o r i e r


Bilde Kreasjoner
Blogg
Film
Header og Design
Kontakt
My Books
My Music
Tae Kwon Do
This Is Me

L i n k e r


blogg.no
Få din egen blogg!
Marit Iren sin blogg ! :)
Susies profile on FOEhits